Havfruens drømmeby

Når turister tager billeder af Den Lille Havfrue er det med Refshaleøen som baggrund.

Det er ikke noget kønt syn, men stedet her rummer et potentiale, der kan sætte København på verdenskortet. 
Stedet er oplagt som reklamesøjle og udstillingsrum for danske ideer, produkter og viden.

Vi kunne her bygge et vartegn for en ny tidsalder med en ny dagsorden om bæredygtig teknologi og internationalt samarbejde! Her kunne bygges en økologisk bæredygtig bydel med kanaler, hvor gamle sejlskibe kan lægge til kaj med fortidens teknologi, der peger på fremtidige løsninger af nutidige problemer. På et relativt lille areal langs havnen kan vi bygge et højhus og en overdækket festplads med mange restauranter. En by, der åbner sig mod en globaliseret verden. Det vil blive et fantastisk sted at skabe nye nationale og internationale netværk af faglige og personlige relationer.

Det kan blive byens dagligstue med liv døgnet og året rundt – og med udsigt over havneindsejlingen og den modsatte havnefront.

Bydelen må gerne blive en smeltedigel for forskere, kunstnere, formidlere, forretningsfolk, beslutningstagere, spindoktorer, turister, gøglere, og andet godtfolk.  Forestil dig en by med skulpturer i alle gaderum, kunstgallerier, spillesteder, museer, eksperimentalteatre, osv..

Der vil være en fantastisk udsigt fra højhusets restaurant på toppen, hvor man har udsigt over Sjælland og Skåne, de omgivende farvande med bro og vindmøller.

En muslingeskal i havneløbet kan rumme mødesale for kongresser, festivaler osv..

De kulturelle bygninger langs havneløbet kan bindes sammen til en storslået  fortælling om København som kulturby. -Lyd- og lysshows kan være en del af byens aftenunderholdning.

Her kan blive ”oplevelsesøkonomi” for alle pengene!

Lad os være visionære og skabe en attraktion i verdensklasse på dette potente sted!

Det handler om en bæredygtig fremtid for os alle! Lad os sætte det igang nu, -inden polernes ismasser smelter –og inden miljøtopmødet i 2009.